hoe bereik je La Calestienne?
Kom je per trein, dan bereik je "La Calestienne" via Charleroi en lijn 132 richting Couvin tot Mariembourg (het voorlaatste station). Voor uurregelingen en prijzen kan je terecht op de website van het spoor
Voor aansluitende bussen kan je best tot Couvin, het eindstation, doorrijden en daar een bus nemen. Bekijk zeker even de website van de TEC voor aansluitende bussen.
Wil je volledig op eigen kracht komen, dan kan je in zuidoostelijke richting het meest linkse (museum-)spoor volgen tot aan het station van Nismes, waar je rechtsaf neemt om bij ons te geraken.
 
Kom je met de wagen, dan is de gemakkelijkste weg die via Charleroi; richting Philippeville en Couvin. Iets na  Mariembourg sla je af richting Viroinval/Nismes en dan is het nog een vijftal kilometer tot bij de eerste huizenrij van Nismes. Aan het rond punt neem je linksaf, richting Dourbes, en vlak achter de hoek zie je op de linkerkant La Calestienne. Parkeren kan op het hoekpleintje.
Mooiere wegen zijn er te over, zoals bijvoorbeeld langs Namen, Dinant en Givet, wat ook korter is als je vanuit het oosten komt. 
 
Ga je de sportieve toer op, dan kan je de Ravel nemen: een vlak en autovrij fietspad op oude trein- en trambeddingen en jaagpaden, zoals die vanuit Tienen of Hoegaarden via Jodoigne, Namen, Wépion, Dinant en Agimont; als je die verlaat ter hoogte van Fagnolle of Mariembourg kan je ons via een vijftal kilometer op de gewone weg bereiken.
Op de site van de Ravel  kan je het huidige fietspadennetwerk van Wallonië consulteren. 
 

"La Calestienne"
Rue Saint Roch, 111 B-5670 Nismes Belgium
GSM: +32/494.355.705. WWW.lacalestienne.be   E-mail:
LaCalestienneNismes@gmail.com
IBAN BE66-86370490-1743     BIC
NICABEBB
©Chris Vanbeveren 2021