waar blijven we met de kinderen?
Voor kinderen die graag stripverhalen lezen:  er zijn meer dan zeventig kilo stripverhalen  in het salon. In onze tuin zijn er geen glijbanen of schommels, maar kinderen vinden er altijd wel wat om mee te spelen. De tuin is volledig afgesloten, zodat kinderen er veilig kunnen spelen, en 's zomers kunnen ze ongestraft snoepen van de bessen en frambozen.
Uiteraard kan je met kinderen uitgebreid gaan wandelen naar de Fondry des Chiens of naar de kasteelruïne van Dourbes. Of je kan gaan fietsen, op de vlakke en autovrije Ravel naar de Maas, of voor de meer gevorderden gewoon in het bos met de mountainbike; die kan je via ons huren, en kaarten met aangeduide wandel- en fietswegen zijn hier ter plaatse te koop. Sinds enkele jaren is er in het park van Nismes, vlakbij La Calestienne,  een speeltuin ingericht waar je kan rotzooien met water.
  De Grottes de Neptune  op 3 km van La Calestienne, zijn in mijn ogen wel gehavend en relatief duur, maar voor kinderen die nog nooit in een grot zijn geweest lijkt dit me een aanvaardbare introductie tot de speleologie. Bij de Lacs de l'Eau d'Heure, op ongeveer 25 km van La Calestienne, is er een goede speeltuin, met vlakbij een minigolf, waterfietsen en het café-restaurant van Falemprise. In de buurt (Cerfontaine) is er ook een tropisch zwembad.  
 
Kinderen jonger dan drie jaar komen gratis
*
wij kunnen een kinderbedje bijzetten op de kamers
Kinderen tussen drie en twaalf jaar
*
krijgen korting op de maaltijden

"La Calestienne"
Rue Saint Roch, 111 B-5670 Nismes Belgium
GSM: +32/494.355.705. WWW.lacalestienne.be   E-mail:
LaCalestienneNismes@gmail.com
IBAN BE66-86370490-1743     BIC
NICABEBB
©Chris Vanbeveren 2021