sport in de buurt van La Calestienne
Vanuit Mariembourg vertrekt de Ravel 2: een autovrije, verharde baan met weinig bochten en enkel zeer zwakke hellingen op de oude spoorlijn van de prinsen van Chimay tussen Mariembourg, Doische en het jaagpad langs de Maas. Je kan dit fietspad verder autovrij volgen tot in Hoegaarden en Tienen. 
De vroegere bochtige tramlijn tussen Olloy-sur-Viroin en Oignies-en-Thiérache is omgebouwd tot een autovrij fietspad. Dit negen kilometer lange vals plat loopt volledig door het bos en vormt een zalige terugweg voor een fietstocht vanuit La Calestienne: in noordelijke richting ga je zonder hindernissen permanent lichtjes bergaf tot in Olloy.
Naast trajecten voor wielertoeristen werd er op het grondgebied van Nismes en omgeving (Viroinval, Philippeville, Doische, Couvin en Cerfontaine)  ook een reeks mountainbikeroutes uitgestippeld.
.
De fietskaart op basis van de topografische kaart van 1/50.000 vermeldt de circuits voor wielertoeristen en mountainbikers afzonderlijk. Deze kaart kan je je aanschaffen bij La Calestienne. Wil je dat we ze opsturen, dan stort je 10 € op onze rekening nr. 789-5685808-74 met de vermelding van "fietskaart ".
  Tussen Dourbes en Treignes kan je twintig kilometer van de Viroin afvaren.  Kano's en kajaks kan je huren via café-restaurant "Le Montjoie" in Treignes (0032(0)60/39.92.24.).  
  Als je wil gaan zwemmen kan je best de openingsuren en -data controleren op de site van het tropisch zwembad van Cerfontaine  of Rocroi, beiden op ongeveer 25 km van La Calestienne.
Het autocircuit van Chimay is 4,5 kilometer lang, omvat een aantal lange rechte stukken en vier chicanes. Het wordt gebruikt voor wedstrijden met antieke racewagens en historische moto's. De organisatoren kan je contacteren op 0032(0)60/21.33.32.  
Op de Karting des Fagnes in Mariembourg kan je gaan racen op het veertienhonderd meter lange wedstrijdcircuit dat kan worden opgedeeld in een afzonderlijke, 765 meter lange oefenbaan voor go-kart-eigenaars, en een zeshonderd meter lang circuit voor amateurs die ter plaatse karts kunnen huren.  
 

"La Calestienne"
Rue Saint Roch, 111 B-5670 Nismes Belgium
GSM: +32/494.355.705. WWW.lacalestienne.be   E-mail:
LaCalestienneNismes@gmail.com
IBAN BE66-86370490-1743     BIC
NICABEBB
©Chris Vanbeveren 2021